[O1] Jaki włożyć bezpiecznik i czym grozi zły? :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • B_Darek
    Classic
    • 2008
    • 12

[O1] Jaki włożyć bezpiecznik i czym grozi zły? :)

Zamieszczone przez satoot
    to kupiłbym... jeszcze nie O2, ale O1 1.9TDi.
    co przy Twoich przebiegach i np. chęci jazdy serią, sensu ekonomicznego pozbawione byłoby zupełnie, ale ja nie popieram przeliczania wszystkiego na kasę
  • Piet-Tia
    Drive
    • 2007
    • 67

[O1] Jaki włożyć bezpiecznik i czym grozi zły?

Poradźcie proszę. Mam AUM z 2001 r., ale instrukcję od Toura. Myślałem, że różnic jest niewiele, ale widzę że nawet bezpieczniki opisane tutaj http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ezpiecznik%F3w nie zgadzają się z moimi.

Konkretnie interesuje mnie nr 10. W dwóch instrukcjach "silnik benzynowy - sterownik" ma podane odpowiednio 10A i 20A. A ja tam mam włożone 15A.

To jak ma w końcu być, i czy lepiej wkładać za mały czy za duży (jeśli w ogóle).

Komentarz

• cysterniarz
      RS
      • 2008
      • 1887
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Piet-Tia, nie wiem jaki powinien być u Ciebie w tym miejscu, ale jak włożysz za mały to szybciej pierdyknie, jak za duży - to przy przeciążeniu poczujesz najpierw zapach pieczonej instalacji a dopiero później bezpiecznik walnie :lol:

Komentarz

• endryu
        RS
        • 2006
        • 3773
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Piet-Tia, załóż 10A i miej w przygotowany 15 lub 20A. W czasie eksploatacji się okarze czy 10 wystarczy. Bezpieczniej jest założyć o mniejszej wartości. W książce SKODA OCTAVIA I pod pozycją 10 jest 10A bezpiecznik.
        O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
        O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
        =================================================

Komentarz

• Piet-Tia
          Drive
          • 2007
          • 67

Hehe, dzięki. Przy okazji podmienię na dziesiątkę

Komentarz

Pracuję...